Stichting 112 Nepal

Nieuwsbrief september 2018

Nog meer donatienieuws

Onlangs kregen wij uit handen van Mark Veldkamp van Q&A Research & Consultancy deze geweldige cheque overhandigd in de Run2Day winkel van ons bestuurslid Eddie Sevink. Deelnemers aan hun onderzoeken kunnen hun vergoeding aan een goed doel geven. Zo ook aan ons! En het bedrag gaat nog verder oplopen! Geweldig!!!

Geweldig donatienieuws

De werkgever van bestuurslid Gert van Beek, Reed Business Information, stelt jaarlijks een vast bedrag beschikbaar voor het goede doel. Hij heeft namens Stichting 112 Nepal (www.112Nepal.nl) een voorstel ingediend voor het bouwen van onze school in Nepal. Hij heeft als één van de winnaars een cheque van 3.000 euro in ontvangst mogen nemen. Een ongelofelijk bedrag waar wij en de kinderen in Nepal ongelofelijk blij van worden!

Fundatiewerkzaamheden voor de volgende fase van de school

Dat ze in Nepal op een heel andere manier bouwen dan bij ons is hier weer goed zichtbaar. Voor een deel van de school is de plek voor de fundering uitgegraven. Laser nodig? Nee hoor. Maar mooi om te zien dat het werk daar doorgaat.

Er worden flink wat stenen gestapeld in Nepal!

Hier is het echt herfstweer. Maar in Nepal is het prachtig weer om te bouwen. En er wordt hard gewerkt aan onze school.  De eerste muren van de school met sanitair gebouw staan. Er is nog een hoop werk te doen maar we zijn goed op weg. Als alles volgens planning verloopt is de afronding van dit project en kunnen wij in april en mei 2017 zelf het resultaat van onze inspanningen bekijken. Wij kunnen niet wachten!

Er gebeurt veel in Nepal

We zijn met 112 Nepal volop aan het werk in dit wonderschone land. Stukje bij beetje proberen de mensen de draad weer op te pakken na de alles verwoestende aardbeving van vorig jaar. Sommige gaat dat beter af dan anderen. Stichting 112Nepal is op dit moment druk bezig met de bouw van de Dandaguan Village School en de speeltuin voor de kinderen van de tehuizen in Kathmandu van PA Nepal. Gert gaat in mei 2017 voor de tweede keer de Tenzing Hillary Everest Marathon lopen om ons werk onder de aandacht te houden. Eddie gaat in april 2017 naar Kathmandu om weer een week aan de slag te gaan in de kindertehuizen en het resultaat van al het werk te bekijken. Hij gaat dan ook een marathon in Kathmandu lopen van tehuis naar tehuis en langs een aantal zwaar beschadigde toeristische trekpleisters in deze geweldige stad.

Gert en Taco naar Nepal

Eind deze maand vertrekken Taco en Gert naar Kathmandu. Een jaar na de alles verwoestende aardbeving willen zij op 25 april daar aanwezig zijn. Tijdens hun bezoek van een kleine week zullen zij zowel de 3 locaties van het Firefly kindertehuis bezoeken alsmede de bouwlocatie van onze eerste school.